XX Congrés de les JERC

Aquest cap de setmana vam celebrar el Congrés Nacional de les JERC a Vic. Els debats, les votacions i els informes van ser d’una gran importància, i els miltants que tenim responsabilitats vam tornar a ser escollits amb un gran suport. De tota manera, m’agradaria fer quatre ratlles sobre altres aspectes del Congrés que no ha reflectit la premsa ni el dissabte, ni el diumenge, ni el dilluns.

[@more@]

Al Congrés vam comptar amb un ampli suport del partit, la societat civil i delegacions internacionals. Ha estat un dels congressos amb més presència d’organitzacions germanes d’altres països, com Gazte Abertzaleak, Galiza Nova, Independenzia Repubrica Sardigna i el Frente Polisario. Tots van donar un recolzament important a les JERC, i ens consolida com un dels referents en l’àmbit juvenil dels processos d’alliberament nacional. Precisament, aquesta setmana participem de la Conferència Mediterrània de Nacions Sense Estat.

També vam tenir un suport molt gran del partit. En Joan Puigcercós va intervenir dissabte a la tarda al plenari, on va fer algunes reflexions sobre l’estatut, i sobretot, va fer-nos preguntar a qui estan dirigides les polítiques socials. La resposta era evident: als joves segur que no. Diumenge, a la cloenda, va parlar-nos en Josep-Lluís Carod-Rovira, que va carregar fort contra els qui, 30 anys després de la mort de Franco, difonen i practiquen el franquisme ideològic des d’alguns partits polítics i algunes tertúlies episcopals.

Estic molt satisfet, per últim, del suport de la societat civil, representada per moltes associacions juvenils, entre elles el Consell Nacional de la Joventut de Catalunya, com també algunes personalitats que ens van voler acompanyar, com els dirigents d’ERC Josep Vall, Carme Capdevila o Manel Balcells, i com la Consellera del govern de Catalunya Anna Simó.

Un Congrés, en definitiva, que ha posat les bases d’unes noves JERC per uns nous temps. Seguim construïnt el fil roig.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s